Reizen

Voorbereiden op onze reis naar Maleisië

Het is weer zo ver! In augustus vertrekken Frank en ik 3 weekjes naar Maleisië! Een reis met de backpack door het hele land. Een paar maanden geleden zijn we op het idee gekomen om naar Maleisië te gaan. Of nou ja, ik ben op dat idee gekomen. Frank vindt alles leuk en tof, maar heeft een hekel aan het organiseren van dit soort vakanties. Gelukkig vind ik het super leuk om alles uit te zoeken. Voordat we vertrekken moeten er nog wat dingen geregeld en gekocht worden.

Ja leuk, en wat nu?

Toen we besloten om naar Maleisië te gaan hebben we eerst gekeken naar een geschikte tijd om te gaan. Wij moeten allebei rekening houden met werk en voor Frank ook met school. Na goedkeuring van de werkgevers hebben we gelijk een ticket geboekt. Onze reis begint in augustus vanaf Kuala Lumpur.

In de afgelopen weken heb ik op internet rondgekeken naar een route. Er is ontzettend veel keus! Wij hebben ervoor gekozen om onze route niet vast te zetten. Dat betekent dat wij niks boeken van te voren. Op één ding na… Het eerste hotel in Kuala Lumpur. Wij hebben namelijk geen zin om na zo’n lange reis in het vliegtuig te zoeken naar een plekje om te slapen. De eerste twee dagen staan dus wel vast!

Ondanks we geen route vastzetten wil in wel weten wat er allemaal te doen is in Maleisië en wat de leuke plekken zijn. Gelukkig staat heel het internet vol met informatie over Maleisië . Ik vind het fijn om alle belangrijke en leuke informatie in een reisboekje op te schrijven zodat ik dit tijdens de reis terug kan lezen. Ook wil ik daarin opschrijven  waar we zijn geweest en wat we hebben gedaan.

Wat is handig om van te voren te weten en wat er dus in mijn reisboekje staat:

 • Vluchtnummer
 • Tijden van vertrek, overstap en aankomst
 • Tickets
 • Boekingsbevestiging van het hotel
 • Mijn vaccinatieboekje en informatie over inentingen
 • Informatie over de visum
 • Valuta & andere geldzaken
 • Tijdsverschil
 • Benodigdheden daypack
 • Benodigdheden backpack
 • Verschillende routes
 • Must sees van het land
 • Wat moet er nog gekocht worden

Aan het eind van de vakantie hoop ik dit boekje vol geschreven te hebben. Leuk om na een tijdje terug te lezen! Nog eventjes wachten en dan gaan we eens bekijken wat Maleisië te bieden heeft! Ik ben benieuwd.

IMG_9856

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s