Sporten

Ik ben begonnen met olympisch gewichtheffen!

Al tijden ben ik geïnteresseerd in dit aspect van krachttraining. Ik zag het gewichtheffen op tv bij de spelen van China. Hier keek ik vooral naar vrouwen van 50KG die 100KG met gemak boven het hoofd gooide. Daarna kwamen de vrouwen van 90+ KG uit oost Europa. Je weet wel, Olga met meer haar op haar borst dan ik. Hierdoor werd ik nog niet echt gegrepen door de sport.

De drempel was voor mij toen nog veel te hoog. Zelf trainde ik pas net in de sportschool bij mij om de hoek en kon alleen dromen van het optillen van 100KG bij een fitness oefening.  Ik bleef sporten in de sportschool waarbij ik vooral bezig was met kracht opbouwen en oefeningen zoals squats, deadlifts en benchpress.

Maar het gewichtheffen bleef aan me trekken, vooral het technische aspect vond ik erg interessant. Daarnaast zijn het hele explosieve oefeningen en het ziet er gewoon erg tof uit! Zeker met de opkomst van crossfit waar het gewichtheffen een groot aspect is van de trainingen.

Dat ik geïnteresseerd ben in gewichtheffen is wel duidelijk. maar ja, wat moet je ermee als je niet echt weet wat nou belangrijk is en hoe het moet? En hoe moet ik het een ander leren als ik zelf niet zo goed weet hoe het moet? Ik ben gaan kijken naar cursussen en kwam bij Unscared Crossfit terecht waar ze ontzettend veel aandacht besteden aan crossfit en gewichtheffen.

De afgelopen weekenden heb ik deze cursus gedaan en heb ik mijn eigen vaardigheid   verbeterd. Ook heb ik geleerd hoe ik deze vaardigheden kan overdragen op een ander. Een geweldige ervaring! Het was absoluut mijn gigantische spierpijn waard!

 

4 gedachten over “Ik ben begonnen met olympisch gewichtheffen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s