wonen

De keukenmuur gaat eruit! ‘verbouwen week 3’

Ons huisje wordt steeds iets mooier. Niet dat je dat echt kan zien, maar toch is het zo. Door het breken maar ook plaatsen van muren krijgen we een beter beeld van hoe het wordt. En daar zijn we super blij mee!

Deze week staat in het teken van de keukenmuur. We gaan de muur eruit halen en dat is nog een flinke klus. In de muren zaten natuurlijk leidingen die er uit gehaald moesten worden en het is ook nog eens een draagmuur. Dus de muur er zomaar uit slopen kan helaas niet. Er moet een bint geplaatst worden. Dat is een balk die heel de boel op z’n plek moet houden. Nadat de stempels er stonden konden we eindelijk rammen! Daarna kon de bint geplaatst worden. Gelukkig hebben onze papa’s dit super knap gedaan!

In ons huis hebben we een haard. Helaas is de haard dichtgemaakt en is er een stuk aangebouwd. Frank en Niels hebben het aangebouwde stuk weggehaald en we zullen hier een gas of elektrische haard terugplaatsen!

IMG_5802

Toen de muur en de haard er helemaal uit waren konden we 20 zakken met puin vullen. Maar dat was nog niet eens het ergst. We moesten al die zakken nog eens naar beneden brengen. En dat is toch wat minder prettig als je op 3 hoog woont. Maar dat is echt een mannen ding toch? Jup, dit hebben we aan de jongere mannen overlaten.

Alle muren die eruit moesten zijn eruit. Dit betekent dat we nu moeten gaan bouwen! Hopelijk kan ik volgende week wat meer van het opbouwen laten zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s